Corvaton comprimate

Prospect

Compozitie
Comprimate a 2 mg molsidomin (ambalaje cu 30 si 100 buc.).

Actiune terapeutica
Antianginos. Vasodilatator si hipotensiv. O noua substanta adaugata terapeuticii coronariene, facand parte dintr-o clasa de substante chimice (studiate de japonezi) si denumite sydnonimine, care, datorita gruparii (N-N), prezinta efectele vasodilatatoare si hipotensive ale nitritilor, in timp ce N-acilarea iminogrupului sydnoniminelor confera produsului stabilitate chimica, efect prelungit si lipsa de toxicitate.
Indicatii
Insuficienta coronariana, terapia si profilaxia anginei pectorale, precum si terapia consecutiva a infarctului de miocard, afectiuni care necesita reducerea capacitatii de efort a inimii; actiune hemodinamica asupra sistemului circulator venos, scaderea presiunii venoase a inimii, scaderea presiunii in arterele pulmonare si a fluxului circulator in ventriculul stang.

Mod de administrare
Dupa aviz medical. Posologia uzuala: de 2 ori pe zi cate 1/2-1 comprimat (de 2 mg). Dupa caz, se pot administra si 6 mg/zi (3 × 1 comprimat pe zi).

Reactii adverse
In doze terapeutice, produsul este bine tolerat. Unele efecte secundare se pot manifesta sub forma scaderii presiunii sanguine, tahicardiei reflectorizate, reactiei ortostatice si durerilor de cap; atat migrena, cat si alte manifestari inceteaza dupa scaderea posologiei. Profdusul este contraindicat cazurilor cu soc cardiogen si hipotonie severa; dupa infarct cardiac recent se administreaza cu multa prudenta si sub control permanent. Nu se administreaza gravidelor in primele trei luni de sarcina, desi experimentarile pe animale nu au aratat nici un efect teratogen.