DUSODRIL 100 mg

Denumire DUSODRIL 100 mgProspect
Descriere In tulburari ale circulatiei periferice si cerebrale, angioneuropatii, boala Raynaud, acrocianoza, acroparestezii, tulburari de memorie si de somn, angiopatii diabetice, acrocianoza.
Denumire comuna internationala NAFTIDROFURYLUM
Actiune terapeutica VASODILATATOARE PERIFERICE ALTE VASODILATATOARE PERIFERICE
Prescriptie P-6L – Medicamente si produse medicamentoase care se elibereaza in farmacii pe baza de prescriptie medicala valabila 6 luni
Forma farmaceutica Capsule
Concentratia 100 mg
Ambalaj Cutie x 2 blist. Al/PVC x 10 caps.
Valabilitate ambalaj 3 ani
Cod ATC C04AX21
Firma – Tara producatoare MERCK SANTE SAS – FRANTA
Autorizatie de punere pe piata MERCK LIPHA SANTE SAS – FRANTA

Prezentare farmaceutica:
Drajeuri a 100 mg naftidrofuril (ambalaje cu 20, 60, 100 buc.).
Actiune terapeutica:
Vasodilatator, eficient in tulburari circulatorii. Prin efectul sau antispastic si musculotrop influenteaza pozitiv utilizarea oxigenului si a glucozei; activeaza succin dehidrogenaza, are actiune antiserotoninica si antibradichininica. Vasodilatatia nu este insotita de reducerea tensiunii arteriale. Forma retard asigura o resorbtie prelungita, conferind nivele sanguine constante timp de cateva ore.farmacia-iris.ro
Indicatii:
In tulburari ale circulatiei periferice si cerebrale, angioneuropatii, boala Raynaud, acrocianoza, acroparestezii, tulburari de memorie si de somn, angiopatii diabetice, acrocianoza.
Mod de administrare:
Dupa aviz si sub supraveghere medicala. Dozele uzuale: 2-3 x1 drajeu pe zi. Durata tratamentului este in functie de diagnostic.
Reactii adverse:
Tolerabilitate buna. Nu s-au semnalat efecte secundare remarcabile, generale sau locale. Eventualele eruptii pruriginoase cedeaza prin reducerea dozelor.
Contraindicatii:
Este contraindicat in infarctul miocardic recent sau insuficienta cardiaca manifesta.
Producator:
Byk Gulden