Prezentare
Multaq (dronedarona) 400 mg tablete

Indicatii:
Multaq este un medicament anti-aritmic indicat pentru reducerea riscului de spitalizare de cauza cardiovasculara la pacientii cu fibrilatie atriala paroxistica sau persistenta (FA) sau flutter atrial (FlA), cu un episod recent de FA/FlA si factori de risc cardiovascular asociati (varsta >70 ani, hipertensiune arteriala, diabet, accident vascular cerebral in antecedente, diametrul atriului stang ≥50 mm sau fractia de ejectie a ventriculului stang [FEVS] <40%), care se afla in ritm sinusal sau care vor fi supusi cardioversiei.

Mod de administrare:
Se administreaza in doze de 400 mg de doua ori pe zi, sub forma de comprimate, dimineata si seara, in timpul meselor

Reactii adverse:
Cele mai frecvente reactii adverse sunt diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, astenie (slabiciune) si eruptie cutanata.

Contraindicatii:
Multaq este contraindicat la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva severa (stadiul IV NYHA) sau care prezinta alte afectiuni cu instabilitate hemodinamica (tulburari cardiovasculare) si trebuie utilizat cu precautie la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva moderata (stadiul III NYHA).
Multaq este de asemenea contraindicat in blocul atrioventricular (AV) de grad doi sau trei sau in disfunctia nodului sinusal (cu exceptia cazului in care este utilizat impreuna cu un pacemaker functional), bradicardie <50 bpm, interval QTc Bazett ≥500 ms si disfunctia hepatica severa.farmacia-iris.ro

Sarcina si alaptare
A nu se administra pacientelor insarcinate, posibil insarcinate sau celor care alapteaza

Interactiuni
Multaq nu trebuie co-administrat impreuna cu inhibitori puternici de CYP 3A sau medicamente care prelungesc intervalul QT.
La pacientii cu insuficienta cardiaca nou depistata sau agravata, trebuie avuta in vedere suspendarea sau intreruperea tratamentului cu Multaq.
Pot aparea hipopotasemie sau hipomagneziemie la administrarea concomitenta de diuretice care determina pierdere de potasiu. Nivelurile de potasiu trebuie mentinute in intervalul normal inaintea si in timpul administrarii.